Hej alla ni där hemma!

Vilken start vi har haft. Det har varit så roligt att få träffa alla igen. Vi mjukstartade i veckan med lite repetition från förra terminen och påminnelser om klassrum regler och hur vi ska vara mot varandra. Vi tittade på två avsnitt av en serie som handlar om att vara vänner.

Eftersom jag ska ha eleverna i fler ämnen den här terminen så ville jag stämma av vad de kan sedan innan och hur vi ska arbeta vidare. I SO har de tidigare haft fokus på geografi och den här terminen ska vi ha samhällskunskap. Tanken är att vi ska bygga upp ett eget minisamhälle. Vi har pratat om vad som behövs i ett samhälle allt från skolor, polis, affärer, vattenverk och el.

I svenska startade vi upp med att skriva en rymdberättelse. Härlig fantasi jag fick ta del av från alla elever.

I matematik har vi repeterat geometriska figurer och gjort ett litet diagnostisk så vi vet vad vi ska arbeta mer med.

Musiken ska framöver vara i musiksalen och fungerade jätte bra idag.

Slöjdgrupperna har bytt så att de som hade trä förra terminen får ha syslöjd nu och tvärt om. Även där var det toppenlektioner igår.

Schemat kommer i det stora hela ha samma tider men jag håller på att se över vilka ämnen vi ska ha på vilka tider för att dagen ska bli så bra som möjligt för eleverna. Det har varit en underbar arbetsro i klassrummet hela veckan och alla var så nöjda över sina prestationer!

Vi har inga läxor denna vecka. Kan vara så att eleverna får hem något att arbeta klart med under nästa vecka men då återkommer jag via mail och meddelar.

Ha en trevlig helg och beröm era barn för en fantastisk start på det nya året!

Nästa vecka:

Måndag: idrott

Tisdag:

Onsdag: idrott

Torsdag:

Fredag:

Mvh Jenny