edbosfyror

Kunskap och kamratskap!

Oj! Fyra be! Vi måste hinna me´!

Halloj alla! (Detta skriver jag mån 29 maj kl 18.12 Pip!)

Vi har haft en toppenfin dag ute på Gärdet. Det blev blandad kompott: besök på Djurgårdens träningsarena, Försvarets Veterandag, lek och frisbee-spel i parken samt besök i Kaknästornet. With a view! Mysig klass och härliga fyragluttare i alla tre klasserna! Stort tack till Richard (Albins pappa) som hängde med.

Nu har vi lekt så mycket, så nu får vi kamma oss lite, här på sluttampen av terminen. Jobbar febrilt med att lägga upp bilder från alla skojsigheter och påar det vart eftersom. Här finns bilder från Bounce!

Varken förra eller denna vecka var/är det varken någon ny engelska- eller matteläxa. Däremot har inte alla lämnat in tidigare matteläxor samt att alla inte är klara med annat. Nedan ser ni vad som ska bearbetas under denna tisdag, torsdag och fredag samt onsdag och torsdag, nästa vecka. De som får ont om tid, behöver skaffa sig det. Det som är fetmarkerat är ingen klar med i skrivande stund. Du behöver hjälpa ditt barn att få koll här.

Terminens sista ”Jobba-klart-biljett”

  • Läst och arbetat klart med Nidstången, kap 1-15
  • Läst och arbetat klart med Nidstången, de sista kapitlen
  • Redovisat Fantasy Animal
  • Klar i matteboken, kap 6 uppgift 1-41
  •  Har visat Gebe att jag kan de fyra räknesätten med uppställning!
  •  Klar med So/No uppgifter
  •  ”Skeppsbrottet” är en färdig bok.
  •  “Two stars and a wish” Kamratrespons, på minst två texter.

I morgon tisdag får vi besöka ”Nya klubben” som har öppet hus i uppehållsrummet. De öppnar på Edbo till hösten, för åk 4-6.

På onsdag är det idrottsdag, i närområdet, mat i skolan. Läs här.                                                                                                         På torsdag och fredag, när jag är på Gotland med klass 9a, kommer lärare från årskurs 8 och 9 att undervisa mina klasser.

Veckan 23

mån- tis Ledigt, skolan stängd

ons- Vanlig skoldag. Vi jobbar klart, packar och röjer.

tor- Vanlig skoldag, Samma som ovan. Kanske kan vi titta in i vårt blivande klassrum.

fre- SKOLAVSLUTNING Jag och klassen har inget bestämt, mer än att sången ska gå i allsångens tecken.

Jag vill verkligen att ni funderar på sommarläsningen:

Nu har vi gjort alla DLS- tester i svenska. Alla fyror gör detta. Det är stavning, läs- och ordförståelse och läshastighet. På tal om läsning. Här är en länk som handlar om läsning på sommarlovet, eller frånvaron av läsning på sommarlovet. Där står bla ”Visst är det lov och ingen skola, men att inte läsa under hela sommaren gör att barn tappar mycket av de läsfärdigheter de lärt sig under skolåret. På bara ett sommarlov kan gapet mellan ett läsande barn och ett barn som lite läser utgöra 3 månaders skolundervisning! Tyvärr är det de barn som är minst motiverade att läsa som tappar mest. De goda nyheterna är att du som vuxen kan hjälpa ditt barn att utvecklas även under sommarlovet.”

Om du, som förälder blir hjälpt av att det är fröken som ger sommarläsning som läxa, så meddela mig det. (Själv har jag bett barnens fröken om detta, för att skylla på henne, när det blir tjatigt, haha)                                                                                         Kanske behövs boktips…

//Fröken Gebe

 

« »

© 2018 edbosfyror. Tema av Anders Norén.