Hej allihopa!

Halvtid HT åk 4. Först var det väldigt lugnt och tyst, sedan började vissa testa gränser men nu verkar det som att läget stabiliserats och det på en trevlig och lugn nivå. Trivseln är överlag god och när det händer tråkiga saker tar vi itu med dem direkt.

Det tog sin lilla tid att få i ordning alla ipads men nu finns alla appar och vi har kommit igång med att använda google classroom men det finns många appar kvar att lära förutom de vi redan testat.

TTF-tiden ägnar vi nu åt svenska så att var och en får hjälp och uppgifter på den nivå de behöver. Vi har sex grupper igång varje torsdag.

Engelska: Ungefär hälften får ihop kompletta meningar (utan hjälp). Uttalet blir bättre och bättre. Häromdagen spelade alla in dialoger 2 och 2 att lyssna på för sin egen skull. Det ska vi göra fler gånger och så småningom blir det en redovisningsuppgift att använda då och då.

Jag ser framsteg i skrivandet. Nu har alla skrivit tre sammanfattningar av episoder ur Geografens testamente och en viss vana börjar märkas. Första delen (ett brev) är klart i berättelsen ”Skeppsbrottet”. I nästa kapitel händer något dramatiskt! Samtidigt ska vi läsa en bok som vi bokat centralt som passar väldigt bra ihop med ”Skeppsbrottet”: ”Kensukes rike”

Efter lovet ska halva klassen iväg måndag och tisdag till Litografiska museet och göra egna litografier. Andra halvan åker veckan därpå. Ena dagen (måndagen) måste alla ha mat med sig. De slutar inte riktigt samma tid som vanligt.
Kolla lista och program så att ingen behöver gå hungrig…

YMCA, Thriller och Happy dånade ur högtalarna i eftermiddags: vårt sätt att säga tack och hej då till William som flyttar till Västerhaninge. William sa själv att det både är roligt och tråkigt att flytta men vi kommer att sakna honom!

Vi ses efter lovet och som sagt, hälften ska ha egen mat med sig. Kolla bifogad fil så att du ser vilken dag som gäller för ditt barn.

Trevlig helg och lov!

Kutte och Gebe