Hej,

Den sista vanliga skolveckan för terminen är nu slut. Vi kan se tillbaka på två dagar med lyckat Lussande och många lektioner då vi försökt avsluta arbeten. Tyvärr har det också varit många sjuka,

På temahemsidan finns nu några av elevernas texter om Litografiska, gå in och kika: www.allaslikavarde.se. Där kommer också mer dyka upp efter avslutningen på måndag.

I svenskan är det några elever som fortfarande inte riktigt är klara med sina återberättande texter om Litografiska. De skulle i så fall behöva göra klart dem hemma, kolla med ditt barn hur det ser ut.

I engelskan är de flesta klara med sina ”My book about me”. Idag strulade det dock en hel del då de skulle skicka filer till mig och alla hann inte heller riktigt med det. Jag skickar ett mejl till alla som det rör.

I SO:n har vi avslutat arbetet om Sverige. Eleverna som inte var med på skolans Lucia har redovisat sina fördjupningar om Samer och alla elever har arbetat med det. Nästa vecka ska vi se sista avsnittet av Geografens testamente samt rita en ny karta över sin bild av Sverige som de kan jämföra med den gamla. Klassens stora karta är också klar nu och resultatet ser ni här.

Om matematiken kan ni läsa här.

Alla har stora, jättefina litografier att ta hem. Vi vill att de ska ske varsamt. De som har vuxna som kommer hit, kan ju få hjälp med det. Andra får rulla ihop dem och bära hem i papperskasse. Det behöver de  ta med i så fall. Självklart kan ni dyka upp hos oss, när det passar, under de dagar som är kvar.

Nästa vecka händer följande:

Måndag: Skoldag 8-14. Avslutning på vårt tema ”Allas lika värde” tillsammans med åk6. Eleverna kommer att vara i blandade grupper med elever från alla fyror och båda sexorna. Vi kommer att ha olika stationer, bland annat då vi tittar på sexornas filmer och då vi tittar på och berättar för dem om våra tryck.

Tisdag: Skoldag 8-14. På morgonen kommer vi att avsluta So:n. Därefter blir det elevens val. Alla kommer att få sitt förstahandsval. Ingen har valt skridskor i klassen så de kommer att ha bakning, pyssel eller lek i idrottshallen. De som ska vara i idrottshallen tar med sig ombyte.

Onsdag: Skolavslutning. Klassföräldrarna ordnar med fika 8:00 i klassrummet. Vi kommer också att sjunga lite sånger och titta på ett bildspel. 9:00-9.30 är det avslutning i idrottshallen. Därefter tar vi en kort återsamling i klassrummet och tittar på en film från Lucia som även läggs ut här sen.

Det är mycket nu på slutet, men ni ska få se många sköna bilder från vår Lusseturné.

Trevlig helg!

/Joel och Gebe